Luminator acoperis de forma eliptica

Luminator acoperis de forma eliptica

Structura a fost proiectata in cadrul proiectului de remodelare si extindere a complexului comercial „Shopping City” Sibiu, constand in proiectarea unui acoperis de circa 1.600 mp, in mijlocul caruia a fost amplasat un luminator de forma eliptica de 27 m lungime si 10 m latime. Dificultatile proiectului s-au datorat deschiderii mari a acoperisului, care a putut fi rezemat doar perimetral, pe 13 stalpi de beton armat. Luminatorul s-a rezemat pe grinzi cu zabrele perimetrale, care au format structura acoperisului si care au fost fixate de stalpii de sustinere prin imbinari articulate. In directia transversala, la capetele luminatorului, grinzile perimetrale au fost sustinute prin introducerea a doua ferme spatiale triunghiulare. Atat analiza structurala generala, cat si analizele detaliate de tip shell pentru zonele mai sensibile, cum ar fi grinda soclu a luminatorului, au fost realizate utilizand programul de analiza structurala ConSteel.
Noua versiune de ConSteel 13 include cateva caracteristici unice pentru modelarea fidela, analiza exacta si proiectarea eficienta a elementelor formate din bare cu pereti subtiri. Astfel, exista optiunea de a parametriza sectiuni de tip Sigma, Z, C, Omega sau Zeta sau se pot crea sectiuni personalizate, dupa forma dorita de utilizator. In plus, panele pozitionate pe un model 3D pot fi acum verificate utilizand noua optiune de proiectare a liniei panelor folosind oricare tip de sectiune enumerata mai sus. Zonele de suprapunere, respectiv reazemele pot fi definite si adaugate la model.
Configuratie sticla: 8mm Float ESG + Laminat 4.4.2 Low E, Ar 90%

Mai pe larg, s-a folosit sticla securizata (ESG), cu grosimea de 8mm, inchisa in pachet termoizolant, in mediu de Argon, cu o sticla de siguranta, formata din 2 foi de 4mm, lipite (laminate) cu 2 folii de PVB (polivinilbutiral), cu grosime de 0,76 mm.


Galerie foto

Aboneaza-te la newsletter

Olin SRL

Str. Brazilor nr.55
Brasov 500313, România
T: +40 268 331 031
E: office at olin dot ro;
cv@olin.ro
Contactati-ne